Team-based Assessments

Er zijn nog uiterst zelden functies of medewerkers die in geheel isolement hun functie kunnen uitvoeren of hun doelstellingen kunnen realiseren. De interafhankelijkheid van de interne en externe samenleving is ontzettend groot. De sterkte van een team is dan ook cruciaal in het succes of het falen van een organisatie.

 

Teams behandelen op de werkvloer vandaag bijna alles, van klantencontacten tot assemblage, van het designen van producten tot het verbeteren van kwaliteit, van boekhouding tot payroll. Deze evolutie veranderde dan ook de dynamiek van hoe organisaties opereren en heeft een impact gehad op de globale prestatie en het management ervan. Het is dan ook vitaal dat teams in een productieve en effectieve manier samenwerken.  Alleen op die manier zullen organisaties overleven in de concurrentiële wereld.
 
Het gebruik van tools om deze teameffectiviteit te meten vergemakkelijkt de discussie achteraf. Het hebben van een gemeenschappelijk referentiekader (of dat nu MBTI, DISC, Cambell-Hallam, Teamwork-KSA of Parker Team Player Survey is) staat garant voor een gerichte discussie en het opstellen van gemeenschappelijke ontwikkelingsprogramma's.